Prețurile Kawasaki în 2017. Noul Z650 – ieftin și competitiv
31/01/2017
Piața moto 2016. Cele mai bine-vândute motociclete din România
03/02/2017

Cappadocia – Tărâmul Minunilor. Great Caucasus Ride: Turcia VIDEO

Turcia este atât de vastă și de diversă, încât ne-ar fi trebuit de trei ori mai mult timp ca s-o înțelegem. Cum nu ne-am permis asta, ne-am folosit din plin de cele șapte zile pe care le-am petrecut traversând această țară în drum spre și dinspre Georgia, principala destinație a călătoriei de 8.500 de km. 

Despre D915, ce face legătura între malul Mări Negre și orașul Bayburt, cineva a spus că este unul dintre cele mai periculoase drumuri de pe Pământ și se compară cu Drumul Morții din Bolivia. Noi n-am fost încă în Bolivia, iar despre D915 nu vă putem spune decât că da, este, periculos, dar nu e tocmai drumul către iad.

Dacă te dai în ritm de raliu există toate șansele să ajungi într-o prăpastie. Dar dacă mergi încet și sigur îl vei traversa fără probleme.

Nu drumul în sine a fost principalul disconfort. Ci orele de ploaie, ceața și frigul. Eram undeva pe la 1.800 – 2.000 de metri, iar afară erau 2-3 grade, vânt, ploaie măruntă și ceață. Iar noi călăream motociclete de 250 de kg, pline de bagaje și echipament video.

Colac peste pupăză, ne-am rătăcit. Pentru că acest drum are tot felul bifurcații și intersecții pe vârful muntelui.

Când nu e ceață, drumul arată cam așa:

Într-un fel sau altul, am reușit să scăpăm cu bine și am mâncat un kebab sănătos pe marginea drumului, în orașul Bayburt. De acolo mai aveam 600 de km până în Cappadocia unde urma să dăm, în sfârșit, de soare. Iar de aici vă las să urmăriți filmul.

Filmul de mai sus a apărut și într-o versiune în limba română. Această versiune a fost creată pentru DriveMag Riders, proiectul nostru cu target internațional, în limba engleză. Dacă nu se afișează bine, urmărește-l direct pe YouTube. 

Urmărește aventura din Georgia

Am făcut această călătorie datorită KMG International. KMG International are operațiuni pe piața din Turcia din 2011.  Carburanții produși la Petromidia (benzină și motorină) sunt livrați pe piața locală prin vapoarele ce pleacă din portul Midia.

Tura de 8.500 de km a ne-a dus prin Moldova, Bulgaria, Turcia și Georgia, țări în care KMG International desfășoară operațiuni.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.