Un nou drum peste munți: Bușteni-Valea Doftanei
12/08/2013
Cine și la ce echipă aleargă în MotoGP 2014? Lista completă a contractelor
13/08/2013

VIDEO Gestul normal făcut de un motociclist a impresionat lumea
Un film devenit viral a impresionat o presă întreagă. Deși admirabil, gestul făcut de un motociclistul care joacă rolul principal este unul absolut normal.

„A demonstrat că este OM! Gestul unui MOTOCICLIST a impresionat internauții“ este unul dintre titlurile date de presă unui clip în care un motociclist se oprește din drum și ajută o femeie aflată în scaun cu rotile, care rămăsese blocată pe trotuar.

Iar acesta nu este nici pe departe singurul exemplu. Acum câteva lui, presa titra: „Gestul care l-a transformat pe un motociclist într-un erou pe YouTube. Modul în care a ajutat un bătrânel, cu adevărat impresionat“ Ce se întâmplase? Un bătrân a căzut pe trotuar și a rămas lat pe asfalt. Motociclistul s-a oprit și l-a ajutat.

De ce sunt astfel de gesturi catalogate drept  minuni? Varianta 1: trăim într-o țară în care nimeni nu mai ajută pe nimeni, în care dacă stai cu un picior rupt pe marginea drumului și strigi după ajutor nu te bagă niciunul în seamă, o țară unde „bună ziua“ a fost înlocuit cu trimiteri la origine și unde, dacă ajuți o babă să treacă strada devii, automat, un erou.

Varianta 2: presa transformă un gest de normalitate într-unul spectaculos de dragul audienței, lucru care nu se întâmplă de ieri de azi. Un gest care ar fi putut fi servit într-un mod educativ („vedeți, așa trebuie să procedăm când vedem babe în impas) este transformat într-unul eroic. Și nu toți vor să fie eroi.

Din neatenție, vara trecută mi-a fugit roata față de la motocicletă și am dat cu ea de pământ. Eu am rămas în picioare, dar motocicleta a căzut ca o plăcintă. Eram în mijlocul unei intersecții, mă chinuiam să-mi ridic motoreta, iar un șofer cu bun-simț mai mic decât al unui măgar mă claxona că stau în mijlocul drumului.

În timp ce șoferul mă claxona, un băiat de pe marginea trotuarului venea în fugă către mine să m-ajute să-mi ridic motocicleta. Deși n-a fost nevoie, până la urmă, de ajutorul lui, a ținut să mă întrebe dacă sunt bine. Și nu era motociclist.

Oricum ar arăta lumea în care trăim, sper și cred că încă suntem normali.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

2 Comments

  1. […] Sper ca-n viitor astfel de clipuri să nu mai devină virale pe internet. Să fie atât de des-întâlnite și atât de banale, încât să pară mai incitant număratul oilor lui Ghiță ciobanul. La fel ca și gestul normal făcut de un motocilist care a impresionat lumea. […]

  2. […] ții minte clipurile celebre de pe youtube cu motocicliștii care ajută pesoane în vârsă să treacă strada, salvează viței din râu și alte atfel de fapte care fac ocolul lumii prin […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.