Suzuki V-Strom 650 XT 2017 – Test
06/10/2017
Kawasaki lansează un H2R sport-touring
13/10/2017

Triumph lovește din nou: Speedmaster și Bobber Black
Dacă până acum Bonneville însemna cam aceeași motocicletă cu ghidoane și culori diferite, lucrurile încep să se diversifice puternic în gama clasică Triumph. După Bobber, cel mai radical Bonneville de până acum, englezii ne uimesc din nou cu Speedmaster – un cruiser bazat pe platforma Bonneville. 

Triumph Bonneville Speedmaster

Este clar, o abordare mult diferită față de ce aveam până acum. Ghidon de tip “beach bars”, scărițe poziționate înainte, șa cu înălțime coborâtă – noul Bonneville are o poziție de cruiser. Carcasa farului este nouă și face parte din detaliile care-ți iau ochii.

Rezervorul rămâne relativ mic – 12 litri, iar roțile cu spițe oferă un aspect clasic. Nu lipsesc detaliile deosebite, precum impresia de hard-tail, cu amortizorul spate foarte bine ascuns, aspectul de tambur de la roata spate, aripile din oțel și acea prindere deosebită a bateriei, printr-o șină de oțel.

Motor este aceeași unitate pe care o regăsim pe gama T120, dar a fost setat pentru a oferi un cuplu mai bun – 106 NM  la 4.000 rpm și 77 cp la 6.100 rpm.

Farul este full-Led, iar din thenologiile de siguranță nu lipsesc – două moduri de mers (Road și Rain), ABS și traction control. Pentru confort ai cruise control.

Triumph Bobber Black

Pe langă Speedmaster, Triumph a lansat o ediție “all-black” pentru modelul Bobber – bestseller-ul Bonneville din gama curentă. Și nu e vorba doar despre componentele care au fost vopsite în negru. Bobber Black vine cu performanțe mai bune:

  • o furcă nouă – Showa 47mm
  • roată față de 16 inch
  • două discuri de frână pe față (versiunea standard vine cu unul singur)
  • etrieri Brembo
  • un far nou, Full-Led

Importatorul Triumph în România este Motoboom. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.