De ce e important să cumpărăm echipamente moto de la magazinele din România
08/04/2015
Motocicleta Căpitanului Kirk
10/04/2015

Suzuki Inazuma 750 – “Café fighter” din Banat

De obicei, fetele preferă să meargă la saloane de înfrumusețare. Nu și Casi Stanca din Timișoara, care are propriul ei salon: un garaj. Aici, împreună cu familia, înfrumusețează motociclete, modificându-le.

Motocicleta de la care s-a plecat a fost un Suzuki GSX 750 fabricat în 2001. Era un model clasic, destul de rar, ce mai purta și numele de Inazuma și care ar fi trebuit să fie un rival pentru Honda CB Sevenfifty.

Casi, ajutată de colegii de la Timișoara Choppers, a dat jos de pe model lucrurile pe care le-a considerat inutile. Majoritatea componentelor rămase a primit un upgrade. Ghidonul standard de oțel cromat a fost înlocuit cu altul mai lat, marca LSL. Tot de la LSL sunt și scărițele racing din aluminiu eloxat. Lichidul de frână circulă acum prin furtune cu manta oțelită, oferind un mai bun răspuns comenzilor.

Radiatorul a fost făcut la comandă, iar toba finală provine de pe o Yamaha R6. Varianta originală a evacuării era prea mare pentru proiect, așa că a fost scurtată. Multe din componente au fost comandate din cataloage, dar sunt și unele pe care Casi le-a recuperat din garajul unui prieten care dezmembrează motociclete. Codița monopost a fost fabricată de la zero, din fibră de sticlă, după mai multe încercări care nu au răspuns așteptărilor. Nu apare în poze, dar șaua este o simplă bucată de neopren (cum au motocicletele de competiție) îmbrăcată în piele. Pentru senzații tari, la propriu.Suzuki cafe fighter_05

Proiectul este unul interesant: un melanj de café racer cu streetfighter, pe care l-am denumit “café fighter”. Codița, rezervorul, vopseaua și amortizoarele Showa (pe care sunt autocolante Őhlins) aparțin unui gen, iar partea din față cu ghidonul și farul vin din altă zonă. O combinație rușită ce atrage atenția la orice cafenea sau la orice întrunire.

Cine e Casi Stanca

Casi este persoana care întruchipează cel mai bine proverbele “așchia nu sare departe de trunchi” sau “ce naște din pisică, șoareci mănâncă”: tatăl ei (Sorin) are singurul bar de bikeri din Timișoara, iar mama ei (Stela) are un magazin cu profil moto. Nu va uita niciodată prima motocicletă, pe care a condus-o la 16 ani și care i-a deschis o nouă lume, cea în care oamenii se ajută între ei doar pentru că au o pasiune comună. Casi Stanca

A modificat prima motocicletă acum șase ani. Pentru că, spune ea: “Unii viseaza la un viitor mai luminos. O lume a iubirii si a pacii. Toate acestea sunt niste vise grozave. Dar eu am niste idei un pic diferite. Visez la un drum lipsit de curbele conventionale.Viziunile mele miros a lichid de racire si cauciuc ars. Si sunt acompaniate de sunetul turat al motoarelor V2 .”Casi Stanca 2

Casi crede că o motocicletă bună trebuie să aibă greutate redusa, un sistem de franare de top si un cuplu demential. Își dorește să câștige selecția Harley-Davidson Rider Wanted (unde a trimis două videoclipuri) și să plece într-o aventură cu un H.-D. Street Glide Special.

 

Suzuki cafe fighter_01 Suzuki cafe fighter_02 Suzuki cafe fighter_04 Suzuki cafe fighter_06 Suzuki cafe fighter_07 Suzuki cafe fighter_08 Suzuki cafe fighter_09 Suzuki cafe fighter_10 Suzuki cafe fighter_11 Suzuki cafe fighter_12 Suzuki cafe fighter_13Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

4 Comments

  1. daniel says:

    ar trebui sa te mai documentezi in legatura cu barurile in tm de motociclisti .in curand se va mai deschide unul

  2. Casi says:

    Momentan Rabbit Club e singurul.

  3. Bobic says:

    Si Rabbit va ramâne pentru totdeauna singurul bar de motociclisti . ( the only one ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.