Ervin Kovacs a cucerit Prologul HECS 2014
07/06/2014
Ronax 500: 500 cmc și 160 cp. Doi timpi și multe mișcări
09/06/2014

Se circulă pe Transfăgărășan

Deși este oficial închis, Transfăgărășanul este practicabil. Drumul a fost curățat cu ocazia Serbărilor Estivale ale Zăpezii, iar tunelul ce leagă Transilvania de Muntenia a fost deschis. Nu este clar dacă tunelul va fi deschis și zilele următoare.

Putem merge cu motocicleta pe Transfăgărășan. Oficial, drumul se deschide la 1 iulie, dar se poate circula și acum. Asfaltul s-a păstrat cât de cât ok după zăpezile din această iarnă pe urcarea dinspre Sibiu, dar este destul de prost, la fel ca și anul trecut, spre Vidraru.

transfagarasan 2014-4

Sâmbătă, pe Transfăgărășan. Foto: Ovidiu Taras

Potrivit regulamentului de funcționare, „DN 7C intre km 104+000 – 130+800 este inchis intre 01.11.2013 – 30.06.2014“, se arată pe site-ul CNADNR, așadar nu putem ști, cu siguranță, care va fi starea drumului în următoarele zile și dacă tunelul va rămâne deschis. Nu am putut contacta Serviciul de Relații cu presa, așadar nu avem nicio confirmare în acest sens. De îndată ce vom avea noutăți, vom face completările de rigoare.

Totuși, e cert că poți ajunge la Bâlea dacă nu va mai ninge zilele următoare. Iar dacă ai de gând s-o faci, ia-ți echipamentul de iarnă pentru că sus e zăpadă și sunt in jur de 5 grade Celsius.

Iată cum s-a prezentat Transfăgărășanul în acest weekend. Filmul de mai jos a fost făcut sâmbătă de unul dintre prietenii noștri:3 Comments

  1. […] Deși este închis, în mod oficial, până la 1 iulie, Transfăgărășanul este practicabil. Așă că echipați-vă corespunzător, scoateți bicicleta din casă sau motocicleta din garaj și mergeți la Bâlea, pentru că nu se știe dacă tunelul ce leagă Transilvania de Muntenia va rămâne deschis și în zilele următoare. Mai multe detalii ne oferă cei de la PeMotoare.ro. […]

  2. Florin S. spune:

    Cunoaste cineva situatia drumului? Am un Bmw cu garda mai joasa si vreau sa stiu daca ma pot aventura vara aceasta pe circuit?
    Toate bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.