Honda CB500X – Am scos-o din cutie. Urmează primul test
26/03/2019
Honda CB1000R – Test cu Poftă de Viață
28/03/2019

Rabla pentru motociclete – Petiție Online. Ce spuneți?

De astăzi circulă pe internet o petiție pentru adaptarea programului rabla la motociclete și scutere. Cu alte cuvinte, să poți folosi tichetul obținut la vânzarea unei mașini vechi ca să-ți cumperi un scuter sau o motocicletă. O astfel de măsură ar ajuta dezvoltarea motociclismului în România și ar reduce poluarea, susțin ințiatorii.

Inițiatorii sunt, de fapt, strânși într-o organizație nou-înființată ce poartă numele MotoADN. “Prin înlocuitra unei mașini vechi  cu un scuter sau cu o motocicletă nouă, care respectă cele mai noi norme de poluare, obținem două efecte pozitive: reducerea poluării și descongestionarea traficului rutier.Comparativ cu o mașină, motocicleta are și un consum mai mic, astfel încât, per total, reducerea poluării este mult mai importantă dacă înlocuim o rablă din trafic cu o motocicletă sau cu un scuter nou”, spune MotoAdn, în petiția adresată fondului de mediu. 

În comunicatul de presă se arată că inițiatorii au purtat deja discuții cu Administrația Fondului de Mediu și cu importatorii moto, iar acum ar fi rândul motocicliștilor să arate că sunt interesați de un astfel de program. MotoAdn și-a propus să strângă 3.000 de semnături. După acest pas, vor urma noi discuții cu Administrația Fondului de Mediu pentru a lansa noua extensie a programului. 

Petiția poate fi consultată și semnată pe site-ul organizatiei.

MotoADN ne-a transmis și câteva date despre parcul moto în 2018 – “am ajuns la un parc național de motociclete, scutere și mopede de 135.888 de unități. În ultimii 2 ani, vânzările de motociclete și scutere înregistrează creșteri de peste 40%, ajungându-se la 10.000 de unități vândute în 2018, conform statisticilor oficiale publicate de DRPCIV (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor). Observăm însă că doar 2.300 dintre ele sunt motociclete și scutere noi. Restul, reprezentând peste 72%, sunt motociclete și scutere second hand.”Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Arusoaiei Radu spune:

    Ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.