Drumul Oaselor – Ultima zi până la Capătul Lumii. Go East #14
13/08/2018
Despre a călători singur
17/08/2018

R1200GS vs. KTM 1290 Adventure S vs. Triumph Tiger 1200 | Comparativ Adventure 2018

FILM | Față-n față, trei dintre cele mai dorite motociclete de călătorie. BMW R1200GS –  bestellerul clasei adventure, KTM 1290 Super Adventure S – ready-to-race, și Triumph Tiger 1200, o motocicletă ce a primit îmbunătățiri pentru 2018 ca să țină pasul cu rivalii. 

De fapt, noutatile vin doar de la Triumph – Tigerul și-a schimbat numele din Explorer în 1200 și vine cu update-uri serioase pentru 2018. Cel mai important – reducerea greutății. Apoi, mai sunt niște sisteme electronice, e ceva mai user-friendly și a primit cam tot ce se poate pune pe o motocicletă. Diferențele se simt – încă de la prima tură mi-am dat seama că nu mai e la fel de greoi ca înainte, că accelerația răspunde mai prompt, că e mai manevrabil. Dar e de ajuns ca să se impună în fața celoi doi rivali de la BMW și KTM?

Am făcut această tură ca să aflăm răspunsul la întrebarea de mai sus, dar nu-i doar asta. E prima oară când avem ocazia să punem KTM față-n față cu BMW. E un duel clasic, pe care noi nu l-am putut organiza din cauza lipsei motocicletelor de test KTM. Nu s-a schimbat nimic în sensul ăsta, dar am reușit să facem test datorită unui prieten care și-a cumpărat un KTM 1290 Super Adventure S și-a fost dispus să vină cu ea la test. 

Filmul, în fereastra de mai jos sau direct pe canalul nostru de YouTube. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

4 Comments

 1. Leo says:

  Bravu băieți, este un comparativ excelent, mai ales concluziile sunt extrem de profi: astea sunt mobrele, fiecare știți câți bani aveți și ce vreți de la motoreta, asa ca dați viteza la test drive și va hotărâți ce luați 🙂
  Cristi, bravo pentru Magadan!!!
  PS Merita și italianca un loc în testul acesta; sau aveți problema similara cu a KTM-ului?

 2. vali says:

  Frumos testul, bravo. L-am savurat.

 3. Alex says:

  Foarte ok comparativul. Ar fi de mentionat sa fie introdus si ducati multistrada 1260(sau 1200), de care se vorbeste si presupune atatea, poate intr-un al review. Si referitor la filmulete, pe care in mare parte le vizionez in putinul timp liber, mi-ar fi placut sa aibe scris jos, textul propozitiilor in limba romana, ca un fel de subtitrare. Stiu, e mai mult de munca pe viitor, dar atunci se pot viziona si in conditii de liniste(seara) sau zgomot in jur, luminozitate mare(exterior) fara sa fiu nevoit sa duc telefonul aproape de ureche(in majoritatea timpului lipsa de casti). Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.