Ce mai poți face din argint? Motociclete
12/08/2013
VIDEO Gestul normal făcut de un motociclist a impresionat lumea
13/08/2013

Un nou drum peste munți: Bușteni-Valea Doftanei
UPDATE: Datorită cititorilor PeMotoare.ro, am aflat că nu este vorba despre o șosea, ci despre un drum forestier deja existent, pe care poți merge doar cu mașina de teren. În urma unei deplasări la Bușteni, putem confirma acest lucru. Niciun metru de asfalt, niciun utilaj, niciun marcaj. Detalii, aici.

Pe 22 august se va deschide drumul ce leagă orașul Bușteni de Valea Doftanei. Drumul, denumit și „Transbaiul“, ajunge la peste 1800 de metri.

Vom avea o nouă șosea la mare altitudine, pe lângă Transfăgărășan și Transalpina, notează agenția de presă Mediafax, citându-l pe Mircea Cosma, președintele CJ Prahova. La sfârșitul lunii august ar trebui să se inaugureze drumul ce traversează Munții Baiului și leagă stațiunile de pe Valea Prahovei de cele de pe Valea Doftanei.

Tronsonul ar avea 18 km și ar fi construit exclusiv din fonduri private. Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, spune că sâmbătă s-au făcut primele probe și că va fi clasificat drept drum județean, cu câte o bandă pe fiecare sens de mers.

„Este un drum foarte important, întrucât va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 în momentul în care va fi deschis şantierul pentru autostrada Comarnic – Braşov. Şi, nu în ultimul rând, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului în această zonă, care are un extraordinar potenţial turistic”, a mai spus Cosma.

Drumul ar fi  fost construit pe o rută mai veche, folosită de căruțași, la inițiativa operatorilor turistici din zonă.

Drumul pleacă din zona Zamora – Bușteni, în apropierea Castelului Cantacuzino, traversează munții Baiului și ajunge la Valea Doftanei. De acolo, se poate ajunge la Câmpina și apoi spre București și Ploiești.

Despre acest proiect se vorbește de mai multă vreme. Acum un an,  adevărul.ro scria despre proiectul „Transbaiul“, ce urma să aibă 38 de km și să facă legătura între Azuga, Bușteni și Valea Doftanei. Proiectul, însă, a fost modificat. Oricum, traseul, care ajunge la 1800 de metri, ar ocupa poziția a treia în topul celor mai înalte șosele din țară, după Transalpina și Transfăgărășan.

Foto: Mihai Mărginean/Gândul.infoCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

4 Comments

  1. […] Transfăgărășan, Transalpina și Transbaiului, ce urmează să fie inaugurată la 22 august, se anunță o nouă șosea peste munți. […]

  2. […] Transfăgărășan, Transalpina și Transbaiului, ce urmează să fie inaugurată la 22 august, se anunță o nouă șosea peste munți. […]

  3. […] Toată presa din România, de la Gândul.info la Jurnalul Național, a preluat știrea. În această capcană a căzut și site-ul PeMotoare.ro. […]

  4. Am pierdut in greutate fără cură de slăbire și exerciții fizice! Dragele mele, acest supliment sub formă de picături este minunat! Eu beau pentru deja de o lună și am pierdut 6 kilograme. Într-adevăr, acestea sunt uimitoare, dar, desigur, nu se poate de mâncat prea mult, însă după aceste picături pofta de mancare a scăzut foarte mult. trebuie să recunosc că nu sunt o persoană activă, cu toate că am pierdut o mulțime de greutate.Deci, eu zic că e bun și îl recomand! Eco Slim în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.