Dakar 2019: Gyenes e pregătit pentru cei 1.287 de km ai etapei maraton
10/01/2019
Țineți-vă bine! Triumph pregătește noul Rocket III
14/01/2019

Noul KTM 1290 Super Adventure. Vin schimbări împortante

KTM lucrează intens la noul Super Adventure, ce-ar putea fi lansat în curând. Iar de data asta nu se schimbă doar farul, ci apar modificări importante în construcția motocicletei. Să vedem despre ce este vorba, cel puțin ce reiese din fotografiile-spion care au fost publicate recent pe net. 

Dacă aruncăm o privire la carenaj, în partea frontală, observăm că motocicleta arată total diferit. Vedem un rezervor alungit, ce pare inspirat de la 790 Adventure – asta ar trebui, teoretic, să coboare centrul de greutate, iar 1290 Super Adventure să devină o motocicletă mai manevrabilă în off-road și pe asfalt. 

Apoi, carenajul acoperă motorul, dar cilindrul frontal primește aer direct din față – acum radiatorul este împărțit în două, la fel ca la R1250GS. E posibil ca cei de la KTM să fi avut în vedere crearea unui “canal” de aer din față către spate pentru o mai bună aerisire și pentru o disipare a căldurii mai eficientă. 

Carenajul mai amplu din față ar trebui să ofere și o protecție mai bună la vânt, farul este poziționat sus și se continuă cu un parbriz ce pare să fie reglabil. Totodată, ergonomia pare puțin diferită, la fel și șaua. 

Noul 1290 Adventure va trebui să treacă normele Euro 5 – nu-i vedem pe cei de la KTM scăzând puterea motorului, deci probabil lucrurile vor fi rezolvate altfel. 

Cei de la KTM au testat această motocicletă în paralel cu un R1200GS – este evidentă rivalitatea dintre cele două modele. În linii mari, GS-ul este motocicleta mai versatilă și mai confortabilă, KTM-ul este motocicleta mai sportivă. Dar potrivit datelor de vânzări, clienții de adventure-touring caută mai degrabă confort decât să aibă 160 de cai putere. Probabil că acesta este unul dintre lucrurile pe care KTM le are în vedere pentru noul 1290 Super Adventure.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.