Scutariu pleacă în Siberia. Și o să povestească tot ce face
31/05/2017
BMW R nineT vs. Scrambler vs. Racer – Test Comparativ
09/06/2017

Noua Yamaha Star Venture. Detalii, fotografii și preț
Yamaha Star Venture este un “tourer transcontinental” cu motor V-Twin de 1.800 cmc, gata să bată șoselele Americii de la la Est la Vest. Nu știm încă dacă va ajunge și pe șoselele din Europa. 

Yamaha tocmai a lansat un nou model. În timp ce piața europeană așteaptă știri despre un MT-10 Tracer, americanii au altă idee despre touring: mașinării mari și grele, cu motoare de cuplu, impunătoare și sistem audio. Yamaha Star Venture le bifează pe toate și oferă o nouă alternativă japoneză la modelele de touring Harley-Davidson.

Prețul pentru America: 25.000$.

Motorul de 1854 cmc este răcit cu aer și nu scrie niciunde că ar îndeplini normele Euro 4, motiv pentru care e posibil să nu-l vedem în Europa. Este un motor de cuplu, care nu se turează prea mult și oferă 170 NM.

Cutia de viteză cu 6 rapoarte a fost creată special pentru acest model. În treapta a șasea, ai 120 km/h la 2.750 rpm. Aproape ca la o mașină diesel.

Sistem de asistență la parcare – ca să nu traspiri când muți cele 430 de kg, cât are Star Venture, Yamaha pune la dispoziție un motor electric controlabil de pe ghidon care te ajută să faci manevrele de parcare – inclusiv marșarier.

Accelerația este de tip Ride-by-wire și oferă două moduri de mers – touring și sport. Desigur ai la dispoziție și un cruise control. În plus noua Star Venture vine cu traction control și ambreiaj de tip slipp & assist.

Niciun full-dress tourer care se respectă nu vine fără sistem de infotainment. Star Venutre are un ecran full color de 7 inch cu touchscreen, butoane pe ghidon și control vocal.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *