Despre activități de băiețeală
13/06/2017
Triumph Tiger Explorer XCa – Test Video
23/06/2017

Noua Multistrada Enduro Pro. Rival pentru GS Rallye
Culoare nouă, ce te duce cu gândul la Sahara, crash-bar-uri Touratech, anvelope Pirelli de off-road și un parbriz scurt. Ducati Multistrada apare în cea mai aventuroasă formă a ei, sub numele Enduro Pro. 

La fel cum KTM 1290 Adventure are o versiune R, iar BMW are o versiune Rallye, Ducati Multistrada Enduro a dezvoltat o versiune și mai Enduro, ce poartă numele Enduro Pro. Culoare “sand”, roți cu spițe, anvelope off-road, un crash-bar solid cu tot cu proiectoare LED și, nu în ultimul rând, o evacuare Termignoni Titan – Multistrada pare mai pregătită ca oricând să te ducă peste mări și țări – iar rezervorul de 30 de litri are grijă să nu faci opriri prea dese.

Cu 254 kg la plin nu este tocmai atlet pentru off-road, dar nici cu mult mai grasă față de restul motocicletelor din această cateogrie. Vorbim despre diferențe de aproximativ 10 kg, fiind mai grea decât KTM, BMW și Africa Twin și mai ușoară decât Super-Tenere și Triumph Tiger 1200.

Motorul DVT Testastretta dezvoltă 160 cp și 136 NM și poate fi controlat prin intermediul celor patru moduri de mers – Touring, Enduro, Sport și Urban. În funcție de modul selectat, unitatea centrală controlează intervenția controlului tracțiunii (2/8 în Enduro), a ABS-ului (1/3 în Enduro) și duritatea suspensiei – setare soft în Enduro.

Versiunea Enduro Pro este una de top – cornering ABS Bosch 9.1 ME, lumină ce se aprinde în funcție de înclinarea în viraje, controlul tracțiunii, wheelie control, suspensie semi-activă cu o cursă de 200 mm, asistent la pornirea în rampă.

Totodată, are cruise control și Bluetooth, care-ți permite să-ți conectezi smartphone-ul la motocicletă și să preiei apeluri, să citești mesaje text, să asculți muzică, totul prin comandă de pe ghidon și cu ajutorul display-ului TFT.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.