Prototipul MotoGP Aprilia, lansat oficial. Galerie foto
06/03/2015
„Iubim 2 Roti” 2015 ține trei zile. Cel mai mare festival moto din România
09/03/2015

Motocicliste pe care le admirăm

Sunt puternice, sunt ambițioase, iar pentru ele mersul pe două roți este mai mult decât o pasiune. Multe fete demonstrează că pot fi motocicliste mai strașnice decât bărbații. Unele fac ture de 20.000 de km, altele se dau pe circuit, în timp ce, pentru mulți, aventura supremă este un drum până în Bulgaria sau o liniuță pe DN 01.

Sorina Sandu

Când vine vorba de sport, multe fetele aleg tenisul. Sau se plimbă cu bicicleta. Ei bine, Sorina a ales off-road-ul. Și abia atunci când o vezi în Prologul de la Red Bull Romaniacs, sărind peste stânci, trunchiuri de copaci, șine de tren, ridicându-se după o căzătură urâtă cu buzele strânse de durere, îți dai seama ce înseamnă asta.

sorina sandu 2

Sorina a câștigat de 4 ori titlul european la enduro. Este din Petroșani, iar acum are 25 de ani. Înainte de enduro, Sorina aluneca pe zăpadă. A practicat schi de performanță 13 ani de zile, a obținut locul 9 la Europene și mai multe titluri de campioană națională.

sorina sandu

Sorina Sandu la Red Bull Romaniacs

 

Roxynel

Roxynel, când pleacă, pleacă! Nu se uită înapoi până nu face măcar 10.000 de km. Și asta de una singură. Prima oară, în Anglia și Scoția, anul trecut la Capul Nord, în Norvegia. Tura spre nordul continentului a durat 10 săptămâni și 20.000 de km. Totul, pe o Honda Hornet, cocoșată de bagaje. Dar fără parbriz, că arată urât.

Iar turele nu se opresc aici. Acum ar vrea să plece în Americi. Sau măcar în cea de Sud. Povestea ei.

roxynel

Roxynel, în Norvegia

 

 

Cristina Udrescu

Cristina e tot sportivă, dar a ales asfaltul și o vezi zburând ca vântul călare pe o Honda CBR 600 RR. O vezi în padock-uri cu băieții din echipă, concentrată la motocicletă, gata de fiecare dată să bată cel mai bun timp. Iar dacă stai de vorbă cu ea, e în stare să-ți povestească ore în șir despre curse și motociclete.

cristina udrescu 2

Cristina, în paddock.

 

Voia, inițial, să devină pilot de avion, dar a descoperit motocicleta. Pe circuit a intrat prima oară în 2007, sub îndrumarea lui Adrian Balamuc iar în iulie alerga la Serres pe o Honda CBR 954. Au urmat alte motociclete, ambele clavicule rupte, multe curse, iar din 2014 face parte din echipa Monsters Garage.

Tocmai s-a întors de la Barcelona, unde s-a antrenat pentru noul sezon. Ar prefera să alerge la clasele mici, iar visul său ar fi să participe în Moto3.

cristina udrescu

Data viitoare când te consideri zmeu pe șosea, amintește-ți fotografia asta

 

Diana Porumb

Diana e instructor moto. De fapt, e mai mult decât atât. A strâns în jurul ei o întreagă comunitate prin conceptul “Motoîncepători”. O dată la două săptămâni organizează întâlniri, așa-numitele cursuri teoretice, unde invită oameni cu experiență din zona moto (mecanici, călători) care să le povestească începătorilor ce-i cu motociclismul. În timpul sezonului organizează tot felul de plimbări, iar în 2013 a făcut și o întrunire moto în toată regula.

Apropo, recent a luat atestatul de instructor pentru categoriile CE și DE. În caz că vrei să devii șofer de autobuz sau camion…

diana

Diana, gata de noul sezon.

 

Lor și tuturor motociclistelor și pasagerelor care ne citesc, le spunem “La Mulți Ani“ și le dorim milioane de km și cer senin.

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.