2017 BMW K1600GT Test Ride
11/05/2017
2017 Triumph Bobber – Prim Contact
15/05/2017

Mihai Barbu pleacă în Mongolia. Din nou
Când a plecat în Mongolia, în 2009, Mihai Barbu a stârnit un fenomen. Povești bine spuse, cea mai bună idee de finanțare – vând kilometri – și fotografii ce-ți deschideau ochii către o altă lume.

Cunosc oameni care-i citeau postările cu sufletul la gură. Și cunosc oameni pe care călătoria din Mongolia i-a inspirat în așa de mult că s-au pus pe călătorit. Mai făcuseră și alții ture prin lume: Ted Simons, McGregor și Boorman, Mondoenduro. Dar e altceva când o face unul de-al tău. Care vorbește aceeași limbă, tratează aceleași frici și dă peste aceleași provocări. Atunci îți dai seama că poți și tu.

Astfel, anul acesta avem o mulțime de călători care pleacă spre Est. Sincer, nu m-ar mira să se întâlnească întâmplător vreo 15 inși din România la o iurtă din Mongolia, să troznească un lapte de iapă. Cei șase Kulturide sunt gata de plecare, prietenul Scutariu își face planurile pentru Magadan, Two Ride Pamir mai au câteva zile și pleacă în Siberia (voi reveni cu un articol). Și cred că nu sunt singurii. Iar despre câțiva dintre ei știu sigur că Mihai Barbu a fost o sursă de inspirație.

Deci să revenim la Mihai Barbu. Deschid Facebook-ul și văd una dintre fotografiile deja obișnuite: cu familia – cu Oana, cu fiul Vladimir și cu Uralul. Descriere: “De vreme ce măcar unul din noi ştie drumul, am zis hai să-ncercăm. Mongolia, mă întorc! De data asta cu trupa!”. Hmmm, oare când o pleca? Stai, c-a mai apărut ceva, de la un prieten de-al lui Mihai. “Fratele Mihai Barbu a plecat azi catre Mongolia, a doua oara. Doar ca, de data asta si-a luat intariri, pe Oana si Vladimir.”

Drum bun! Și titlul devine “Mihai Barbu a plecat în Mongolia. Din nou”.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *