Ultima zi din 2017 pe malul Pacificului. Go South – Ep. 02
05/01/2018
O zi în Atacama. Go South – Ep 03
06/01/2018

Începe Dakar 2018. Go, Mani Gyenes!

Astăzi se dă startul Dakarului. Punctul de plecare este Lima – Peru, iar prima etapă Lima – Pisco, înseamnă contactul cu deșertul Atacama. Ochii noștri sunt ațintiți către Mani Gyenes, care are ca obiectiv o clasare cât mai aproape de top 10, ceea ce înseamnă lupta directă cu piloții de uzină. Anul trecut, Mani a ocupat locul 14 în clasamentul general. 

“Cred că va fi o ediție grea, avem și mai multe etape față de anul trecut, iar aniversarea (n.r. 40 de ani de Dakar) probabil i-a determinat să facă un traseu de care să își amintească fiecare concurent. Pentru prima dată în America Latină, noi (motocicliștii) vom avea două etape maraton. Adică nu vom beneficia la finalul zilei de ajutorul echipei de asistență tehnică. Cursa va fi mult mai complicată”, spune Mani într-un interviu pentru Red Bull.

Credit foto: Cristiano Barni via RedBull.com

Mani va pleca din bivuacul stabilit în Lima la ora locală 09:16:30 (ora României 16:16:30), pe o legătură de 242 de km, care îl va duce la startul probei speciale. Va porni in cei 31 de km la ora locală 13:31:30 (ora României 22:31:30). Etapa Lima – Pisco = primul contact, după o pauză de cinci ani, cu nisipul din deșertul Atacama, cel mai arid din lume.

Mani concurează pe un KTM 450 Rally Replica.

Traseul din acest an pleacă din Lima și urmărește malul oceanului Pacific pana la San Juan de Marcona – este contactul cu dunele de nisipi din Atacama. De acolo începe urcarea în Anzi, prin  Arequipa. La Paz, capitala Boliviei, este o destinație clasică a Dakarului și marchează jumătatea raliului. Odată ce-ai urcat Anzii vremea devine imprevizibilă, și plouă foarte mult pentru că este sezon umed. Iar umezeala plus sarea din Uyuni le va pune ceva probleme piloților. Finish-ul este pe 20 ianuarie la Cordoba, în Argentina.

La momentul redactării acestui articol, noi ne aflăm în orașul Tacna din Peru. De aici vom merge la Arequipa și ne vom întâlni cu Dakarul undeva în zon San Juan de Marcona – etapa 4 sau 5.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

2 Comments

 1. Calin says:

  Succes Mani!

 2. Victor says:

  Bafta, Mani !
  Sa ajungi cu bine la sosire !
  Din Timisoara iti tinem.pumnii stransi !
  Victor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.