Marți începe Red Bull Romaniacs 2017. Tot ce trebuie să știi
23/07/2017
GS TT 2017 – 1.000 km de off-road. Eu mă bag!
27/07/2017

Graham Jarvis s-a impus in prima zi de off-road de la Red Bull Romaniacs
O zi dura de off-road s-a incheiat cu un podium surprinzator, Paul Bolton pierzand victoria in urma ratarii unui punct de control orar. Graham Jarvis, Mario Roman si Jonny Walker sunt primii trei clasaţi in ziua care i-a incalzit pe rideri pentru ce urmeaza pana la marele finis de sambata.

Foto: Tibi Hila Red Bull Content Pool

Asa cum se obisnuieste si in cea de a 14-a ediţie a Red Bull Romaniacs riderii de la Gold au pornit catre start inainte de rasarit si au avut de parcurs 124 de km, ingreunaţi de ploaie in a doua parte a zilei. Riderii britanici au profitat de condiţiile alunecoase si primul care a ajuns in finisul din satul Tocile a fost Paul Bolton. Cand a ajuns si Graham Jarvis in sosire, Bolton a realizat ca a ratat un check point iar penalizarea primita l-a dus pana pe locul sase in clasamentul primei zile. Mario Roman a avut un ritm bun si s-a clasat pe doi, in timp ce Jonny Walker a terminat pe trei. Riderul KTM a fost primul pe traseu dupa ce, Alfredo Gomez, castigatorul prologului a decis sa porneasca al treilea. 

Facand navigaţia pentru toţi cei din spate, Walker a izbutit sa nu se rataceasca inainte de CP4 cum au paţit mulţi rideri de la Gold si Silver, care au pierdut minute bune din pricina unei confuzii.

Alfredo Gomez a ajuns la finis, insa a decis sa se retraga din cursa dupa ce durerea de spate si picior s-a intensificat mult prea mult. Riderul spaniol a cazut la doar 10 minute dupa start pentru ca a lovit cu roata faţa o piatra, pe care nu vazut-o din pricina vitezei cu care rula. Nevoit sa paraseasca cursa pe care venise sa o castige dupa locul doi din 2016, madrilenul isi face deja planuri pentru 2018, cand isi doreste mai mult ca oricand sa castige cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Wade Young un alt favorit la victoria din acest an si un obisnuit al podiumurilor de la Red Bull Romaniacs a fost nevoit sa se retraga dupa o cazatura destul de urata in punctul numit “The Rock”.

Cu cei doi rideri nevoiţi sa paraseasca Romania mai devreme decat si-au propus, lupta pentru podium devine din ce in ce mai interseanta si avem sanse sa avem in top trei un rider privat. Nu s-a mai intamplat de caţiva ani buni ca pe podiumul Red Bull Romaniacs sa patrunda un pilot privat, acesta fiind deobicei un joc in care actorii sunt piloţii oficiali de uzina.

Printre cei cu sanse evidente sunt rideri precum veteranul Paul Bolton, dar si concurenţi care se afla in primii ani in care concureaza la Gold, cum este cazul cehului David Cyprian. 

Norbert Jozsa si Zsolt Varga nu au avut nici ei o zi simpla, insa important este ca au ajuns la finis. Din pacate, Varga a primit o penalizare de o ora pentru ca a schimbat un pneu in punctul de service si din aceasta pricina se afla pe locul 26 in clasamentul zilei. 

Mani Gyenes a terminat pe trei la clasa Silver, insa este dezamagit pentru ca inainte de CP4 s-a ratacit impreuna cu caţiva rideri de la Gold printre care si Wade Young si Billy Bolt si a pierdut aproape 18 minute. Satmareanul este privit drept unul dintre favoriţii la victoria de la clasa Silver, insa ramane de vazut cat va putea recupera, avand in vedere ca se anunţa doua zile cu trasee foarte alunecoase si el nu se simte bine in aceste condiţii.

Red Bull Romaniacs 2017

Vestea buna in ceea ce ii priveste pe riderii romani vine din partea lui Sergiu Grecu, hunedoreanul care s-a impus la clasa Bronze.

Joi, 27 iulie, in cea de a doua zi de off-road riderii pornesc pe un traseu care ii va duce in Ţara Lovistei si vor avea atat secţiuni cu peisaje pitoresti, dar si secţiuni precum Gold massacre (o poteca pe o creasta abrupta), Bear’s Hole  (o sumedenie de schimbari de direcţie pe o carare cu pietre care coboara catre vale) sau Empty yourself (o carare abrupta pe unde se coboara lemnul urmata de o urcare pe o poteca ingusta). 

Resultate complete: http://www.redbullromaniacs.com/results/results-2017/Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.