Honda RC213V-S, gata de lansare
27/05/2015
Chris Pfeiffer feat. Claudiu David și teste moto la BMW Fest
28/05/2015

Ghidul Munților Apuseni. Nu trebuie să-ți lipsească din tankbag

Ghidul Munților Apuseni cuprinde 27 de trasee: asfalt, soft enduro și adventure. Fiecare circuit vorbește despre atracțiile locului, despre durată, nivel de dificultate, atracții turistice și are o descriere amănunțită. După ce l-am răsfoit, ți-l recomandăm cu încredere. N-ar trebui să-ți lipsească din geanta de rezervor. 

Am stat de vorbă cu Sabin și Călin, creatorii ghidului, acum un an și jumătate. Mi-au povestit despre proiectul lor, l-am anunțat pe PeMotoare și i-am felicitat pentru inițiativă. Eu și o mulțime de cititori. Era un lucru ce nu se mai făcuse, inițiat de doi motocicliști pasionați. Între timp, au reușit să găsească parteneri care să susțină proiectul, iar băieții de la Photoliu – Mihai Barbu (cel cu Mongolia) și Bogdan Baraghin au fotografiat Apusenii cum numai ei știu.

Realizată de Photoliu

După multă muncă, ghidul a fost lansat și am pus mâna pe un exemplar. Este în format A5 ca să încapă în orice geantă de rezervor, grafica și tiparul sunt de calitate, iar informațiile suficiente și bine așezate, cât să te facă să te urci pe motor în clipa următoare și să pleci. Prima jumătate a ghidului este formată din hărți: aproape 100 de pagini de hărți detaliate, la scara mare, care să poată fi urmărite ușor.

Apoi urmează secțiunea Tours and Adventures. Ghidul îți propune mai multe trasee despre care găsești detalii, atracții turistice, unități de cazare, hartă de ansamblu, trasee adiacente și alte informații. Traseele din categoria soft enduro și adventure conțin și porțiuni mai dificile care sunt evidențiate ca atare pe hartă.

Realizată de Photoliu

Poți bate numeroasele căi din Munții Trascăului, arealele miniere din Munțiii Metaliferi, regiunile istorice din Apuseni, printre multe altele. Ca să-ți faci o idee despre cum arată traseele, băieții îți oferă un traseu gratuit. Îl poți vedea aici în format pdf.

Ghidul de 200 de pagini vine la pachet cu track-uri GPS și poate fi comandat de pe site-ul Carpathian2WheelsGuide. La sfârșitul săptămânii (29-30 mai), cei care l-au creat se vor afla la BMW Fest (Romexpo) ca să-ți povestească cum l-au făcut.

Pe noi ne-au convins. Ghidul Munților Apuseni este o lucrare reușită, la care s-a muncit foarte mult și merită toți banii. Iar dacă va fi bine primit, Carpathian2WheelsGuide va cartografia Meridionalii și Orientalii.

141Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

1 Comment

  1. Dragos spune:

    Hey, primul ghid moto profesionit (pe care, il vad eu cel putin) realizat de romani pentru romani :D. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.