Despre Intermot 2018
04/10/2018
Cum a fost la Distinguished Gentleman’s Ride 2018
06/10/2018

Cum a fost la California Superbike School

Într-o zi de vineri am fost la prima zi de școală pe anul ăsta – California Superbike School România. Iar după o zi întreagă de teorie și intrări pe circuit am simțit că sunt un motociclist mai bun. Da, recomand. 

Un prieten mă-ntreba cu câteva zile înainte de startul cursurilor despre ce e vorba. N-am știut să-i spun. Nu recomand niciodată lucrurile pe care nu le-ncerc – de la pantofi la motociclete. Dar am primit o invitatie pe mail, așadar vineri dimineața mă trezeam la o oră imposibilă mie – 6.00. La 7.30, cel târziu, trebuia să fiu la Motor Park România – Adâncata, așadar mi-am băut cafeaua pe drum, în mașină. 

În mod normal, la astfel de cursuri trebuie să participi cu motocicleta ta – asta e și ideea, să vă cunoașteți mai bine. Dar eu am preferat ceva mai atractiv – S1000RR – ul lui Bogdănel, preparat pentru circuit – evacuare full racing, upgrade la suspensii (tocmai pusese un amortizor Ohlins pe spate), slick-uri, ce să mai… o fiară de 200 de cai putere, gata de curse, mult peste capacitățile mele. 

Cursul a început cu niște reguli de safety pe care toată lumea a trebuit să le respecte. Apoi, Gary, originar din Manchester, s-a ocupat de partea teoretică. Am avut vreo 5 capitole, dacă țin bine minte – counter-steering, controlul accelerației, abordarea virajului, abordare rapidă a virajului, privirea. Fiecare sesiune de teorie era urmată de sesiunea practică – alături de instructor. 

La fiecare intrare, alt instructor se ocupă de tine. Dă un tur de circut în care te pune să-l urmărești, ca să-ți exemplifice, apoi stă în spatele tău ca să te evalueze. La final, te duci la el ca să-ți explice ce-ai greșit și ce trebuie să faci. 

Cursul California Superbike School mi s-a părut foarte consistent. Am ajuns la 8.00 la circuit și am plecat la 18.00, cu o pauză de masă la prânz. Informații la obiect și fler didactic – totul explicat simplu, logic. Foarte bine structurat. Observații bune. Lucruri cu care rămâi.

Eu am fost la primul nivel, iar pentru perfecționare există următoarele. Următoarea zi din calendar – 15 octombrie. Costă 290 de euro. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

1 Comment

  1. vali says:

    F tare si pe mine ma bate gandul sa fac un astfel de curs. De curiozitate, ce-au mai avut de perfectionat la tine? Mersi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.