BMW R 1200 GS – 15.000 de km. Test pe termen lung
20/10/2015
Nouă prieteni de care are nevoie orice motociclist
23/10/2015

Comunitatea moto din România se strânge în memoria motociclistului ucis

Motocicliștii din România aprind lumânări sâmbătă seara în memoria motociclistului Bogdan Gigina, ucis marți în timp ce se afla la ghidonul motocicletei de poliție.

Accidentul grav de săptămâna trecută, în care un motociclist și-a pierdut viața în timp ce se afla în fruntea coloanei ce-l însoțea pe ministrul de interne Gabriel Oprea, a mobilizat comunitatea cluburilor moto din România.

Acestea anunță o acțiune de comemorare ce va avea loc sâmbătă seara în București. La întâlnire poate participa orice motociclist, indiferent că poartă sau nu vestă, atâta timp cât respectă regulamentul ce se regăsește mai jos. Acțiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, așadar participanții sunt rugați să se comporte ca atare.

Mai jos, comunicatul emis de Comunitatea Cluburilor Moto din România.

Comunicat de presa – Comunitatea Cluburilor Moto din Romania

Evenimentele nefericite nu pot lăsa o întreagă comunitate fără reacţie. Astfel, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania ţine să transmită condoleanţe familiei poliţistului Bogdan Gigina.

Totodată, Comunitatea Cluburilor Moto anunţă organizarea unei acţiuni comemorative, sâmbătă, pe 24 octombrie, la ora 19, pe bulevardul Ştirbey Vodă la locul accidentului. Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului şi motociclistului Bogdan Gigina.

Motocicliştii vor aprinde lumânări şi vor ţine un moment de reculegere preţ de 10 minute, apoi se vor retrage în linişte.

Menţionăm că această Comunitate a Cluburilor Moto din România este formată din mai multe entităţi proprii, distincte, organizate sub forma cluburilor şi a asociaţiilor moto şi nu doreşte să instige la acte de violenţe, ură, sau vandalism. Totodată, cerem tuturor participanţilor respectarea normelor morale ce se impun la un astfel de eveniment nefericit.
Actiune comemorativă Bogdan Gigina

academia militara

REGULAMENT

– Pe bulevardul Ştirbey Voda se va parca “în spic” – cu roata spate la bordură. Deschizătorul de cale va ajunge până ~100 m de intersecţie pentru a lăsa loc necesar traficului să se desfăşoare în bune condiţii.
– Candelele se vor aprinde în locul gropii (acoperită ulterior) – vă rugăm să aveţi la voi candele acoperite, nu lumânări de tip pastilă.
– Fiecare participant va purta pe brat O BANDEROLĂ ALBĂ
Actiunea NU este un protest, ci o acţiune comemorativă, astfel căNU SUNT ACCEPTATE:
– Motoare turate
– Scandări (de orice tip: politice, sociale, etc)
– NU sunt permise acte de vandalism
Rugăm toţi participanţii să respecte LINIŞTEA şi SOBRIETATEAunui astfel de eveniment!

Foto: Ioana NițuCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

9 Comments

 1. Dan spune:

  Nu a murit săptămâna trecută, ci chiar marți, 20 octombrie. Care săptămâna trecută?

 2. […] Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului şi motociclistului Bogdan Gigina. Detalii aici și […]

 3. Ioan Angheloiu spune:

  De ce nu se face o oprire și în fața casei lui Gabriel Oprea sau în fața guvernului? Și de ce nu se pot tura motoare? Cred că sentimentul de revoltă nu ar trebui suprimat atunci când mor oameni din cauze stupide si degeaba. Comemorări se pot face după un an, acum cred că trebuie facut ceva mai mult.

 4. eu spune:

  Ioane…ioane ! Mereu trebuie sa fie un dobitoc ca tine ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  • gore spune:

   Numai un dobitoc poate începe replica la comentariul cuiva asa cum ați făcut dumneavoastră. Omul pune o întrebare și dacă nu aveți un răspuns ați putea să stați cu degetul în nas în loc să-l lăsați să zburde pe tastatură. Oprea se poartă ca un stăpân de sclavi pe plantație, e convins că are drept de viață și de moarte asupra subordonaților, iar dv. considerați că nu trebuie facut mai mult decât o rugăciune și un pupat de moaște. Probabil ca va admirați în oglindă când ați scris.

 5. […] „La întâlnire poate participa orice motociclist, indiferent că poartă sau nu vestă, atâta timp cât respectă regulamentul ce se regăsește mai jos. Acțiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, așadar participanții sunt rugați să se comporte ca atare.”, se precizează pe site-ul pemotoare.ro. […]

 6. […] sa aprinda lumanari sambata seara, in memoria politistului Bogdan Gigina, se arata pe site-ulpemotoare.ro. “La intalnire poate participa orice motociclist, indiferent ca poarta sau nu vesta, atata […]

 7. Doni spune:

  Desi nu am motor voi veni sa aprind o lumanare alaturi de voi, in memoria lui bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.