Yamaha R1 2015 se lansează astăzi. Urmărește evenimentul LIVE
03/11/2014
Aprilia Tuono V4 1100 – mai multă putere, mai mult cuplu
03/11/2014

Cele mai așteptate motociclete ale toamnei. PeMotoare.ro te ține la curent cu tot ce mișcă la EICMA

BMW, Yamaha, Kawasaki, Honda, Ducati. Toți și-au pregătit artileria grea pentru salonul de la Milano. Iar noi știm deja care vor fi cele mai importante modele ce urmează a fi lansate.

Miercuri începe EICMA 2014, salonul interațional de la Milano, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea moto. După ce o parte dintre modelele pentru anul 2015 a fost prezentată la Intermot – Koln, la EICMA producătorii vor aduce restul arsenalului greu. Unii au anunțat deja cu ce vin, alții doar au lăsat să se înțeleagă, dar există și producători care tac-mâlc. PeMotoare a creat o secțiune specială unde veți găsi toate modelele noi de la EICMA.

Dar, până atunci, să vă povestim ce știm deja.

BMW S 1000 XR

BMW vine cu două modele noi, potrivit unui comunicat oficial. Unul dintre ele trebuie să fie S 1000 XR, un rival direct pentru Ducati Multistrada. Are motorul de pe S 1000 R (4 in linie, 1.000 cmc), roți de stradă și poziție în stil adventure. Despre cel de-al doilea, nu vă putem spune prea multe.

bmw-s1000x1

Yamaha:  R1 și FJ-09

Yamaha R1 2015 va fi lansată luni seara. Producătorul japonez vorbește de o motocicletă complet nouă, nu de un simplu facelift al modelului actual. Lansarea va putea fi urmărită online. Mai multe detalii.

Tot la EICMA, va fi prezentată noua FJ-09 (sau TDM). Inițial am presupus că denumirea va fi TDM, pentru că este un urmaș al popularului all-rounder. Dar se pare că Yamaha vrea să aducă un suflu nou și să te trimită cu gândul direct la MT-09. Pentru că FJ-09 este, de fapt, un MT-09 mai ridicat. Deși Yamaha n-a suflat, oficial, nicio vorbă despre FJ-09, fotografiile au fost publicate deja pe internet. Le găsești aici.

yamaha-tdm17-620x350

Kawasaki: Ninja H2 și Vulcan S

După ce a arătat la Intermot „racheta“ Ninja H2R, a venit timpul să vedem cum va arăta modelul de stradă. Asta pentru că japonezii vor lansa H2 în două versiuni: una pentru circuit (cea pe care am văzut-o deja) și una ce poate fi omologată. Cea din urmă va avea mai puțini cai, o evacuare obișnuită, un aer mai cuminte și un preț tăiat aproape la jumătate. Dar care, oricum, va fi destul de mare. Se zvonește că ar costa în jur de 30.000 de euro.

kawasaki-ninja-h21-620x350

Kawasaki Ninja H2

O altă apariție va fi Vulcan S, o motocicletă de oraș în stil „cruiser“, bazată pe motoruș și șasiul de la ER-6. Fotografiile și datele tehnice au fost deja prezentate oficial. Le găsești aici.

Honda: RCV213V-S și Africa Twin

Dacă în cazul celor de mai sus suntem absolut sigur, în cazul celor de la Honda nu putem băga mâna în foc. Despre superbike-ul V4 de 1000 cmc se vorbește de ceva vreme și toată lumea spune că va apărea la salonul următor. Doar că de data asta s-ar putea să fie adevărat. Mai ales că Honda tocmai a înregistrat la nivel european numele RCV213V-S. Cât despre Africa Twin, s-a tot speculat de-a lungul anului, nemții de la revista Motorrad au prezentat chiar o schiță pe copertă, s.a.m.d. Așadar, s-ar putea ca zvonurile să fie adevărate și aici. Rămâne de văzut.

honda-superbike-620x3501-620x350

Ducati: Panigale și Multistrada

Ducati ar putea prezenta două modele noi: Panigale 1299 și Multistrada 2015. Despre Multistrada știm că va avea parte de un „update“ la mecanismul desmodromic ce ar permite un mers mai lin al motorului și sporirea puterii la 160 de cai. Modelele Ducati vor fi de asemenea lansate LIVE, luni, pe internet.

101514-DUCATI-TESTASTRETTA-DVT-f-620x350

Noul Testastretta DVT va produce 160 cp

Aprilia: Tuono V4 1100 cmc

Aprilia crește cilindreea motorului V4 de pe nakedul Tuono la 1100 cmc. Ceea ce-i va aduce 5 cai putere în plus față de modelul anterior.

MV Agusta: Stradale, Brutale Dragster RR, Brutale RR

Despre modelele ce vor fi prezentate de MV Agusta am vorbit deja în articole dedicate. Vom avea parte de o MV Agusta 800 Stradale (o rivale mai de touring) și de două variante RR, una pentru Brutale 800 și una pentru Brutale Dragster 800.

mv-agusta-brutale-rr

Despre Suzuki, KTM, Triumph și Harley-Davidson, celelalte nume mari ale industriei moto, nu știm nimic.

La sfârșitul săptămânii PeMotoare.ro va ajunge la EICMA – Milano, de unde-ți va povesti ce se întâmplă, mai exact, la unul dintre cele mai mari evenimente ale anului.

 

 

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.