Aventura noastră din America de Sud – Primul Film | Chile
15/02/2018
Recall-urile primăverii: frâne și cutii de viteze. Cine-a avut probleme
17/02/2018

Bikes on Ice 2018. Singura întrunire moto de iarnă din România e gata de “hora mare”

Țuică (fiartă sau nu), haine groase și voie bună. Ai nevoie de așa ceva dacă vrei să reziști la Bikes on Ice, singura întrunire moto de iarnă din România. Se întâmplă în acest weekend – 16-19 februarie – în Ghelari, Hunedoara și este un eveniment cu tradiție. Anul acesta a ajuns la ediția 13. 

Am participat și eu la un Bikes on Ice. Nu-s genul care să ia întrunirile moto la rând, dar muream de curiozitate să văd cum e la Hunedoara. Pe vremea aia aveam o Honda Hornet, fără parbriz, și nici la capitoul echipamente nu stăteam excepțional. Așadar, am luat o pereche de pantaloni de schi pe care i-am tras peste pantalonii moto și încă mă întreb cum am reușit să bag șosetele de schi în cizmele sport. Țin minte că pe Valea Oltului peretele muntelui era înghețat, aveam ceva mâzgă pe jos și termometrul arăta 0 grade. Ce traction control, ce ABS, ce manșoane încălzite! Mi s-a făcut cu adevărat frig pe autostradă, după ce-am trecut de Sibiu. Iarna, cu 130 km/h, pe Hornet, nu e o idee tocmai bună. N-am fost chiar un adevărat, pentru că m-am cazat la o căsuță (neîncălzită) și mi-am adus aeroterma de-acasă. Alții au stat la cort.

La Bikes on Ice 2014. Remarcați tank-bag-ul extins la maximum. Mai mult ca să mă protejeze de frig

Dar nu de la aerotermă m-am încălzit, ci de la focul în jurul căruia am stat la povești cu oamenii de-acolo (și de la țuică, recunosc), oameni cu care stau de vorbă și azi, cu mare drag. Și-acum comunicatul Bikes on Ice. Atenție:

“Clubul de motocicliști Road Patrol M.C. Hunedoara organizează, în weekend-ul 16-18 februarie 2018, ediția cu numărul treisprezece a întâlnirii moto “Bikes on Ice”, singura întâlnire de motocicliști care se desfășoară pe timp iarnă în țara noastră.

Inspirat de o extravagantă întâlnire ce se desfășoară de peste 60 de ani în Germania, Elefantentreffen, evenimentul adună, an de an, câteva sute de iubitori ai motocicletelor și nu numai, într-un cadru natural deosebit, pe parcursul a trei zile. Cei care doresc să își testeze propriile limite au ocazia să campeze, gratuit, în spații special amenajate, în aer liber, iar focul de tabără, vinul fiert, muzica rock și buna dispoziție sunt, de asemenea, ingrediente nelipsite.

Ediția din acest an are loc în localitatea Ghelari, județul Hunedoara, la Pensiunea Panorama. Vor avea loc diverse concursuri cu specific moto și se vor putea vizita așezările pitorești din Ținutul Pădurenilor, o regiune cu un farmec aparte, situată la poalele Munților Poiana Ruscă. Una dintre principalele atracții ale evenimentului o constituie tradiționala tombolă de sâmbătă seara, care oferă participanților posibilitatea de a câștiga câteva zeci de premii, constând în echipament și accesorii moto de cea mai bună calitate, oferite de către sponsorul principal al evenimentului din acest an, MotoBoom.

Mai multe informații legate de Bikes on Ice se pot obține la numerele de telefon de pe afișul oficial al evenimentului”.

Hai noroc și mahmureală ușoară!

Notă. Am găsit fotografia de la începutul materialului pe motociclism.ro, user Pepito.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.