Geanta de rezervor. Accesoriul nelipsit la drum lung
21/08/2017
Cu motocicleta mare in off-road – Lucrurile pe care le-am învățat de la GS TT
29/08/2017

Azi iau startul la GS TT 2017. Să-nceapă distracția!
Bună dimineața. Este marți, ora 06.30 și mi-e cam somn. Nu sunt matinal din fire. Scot nasul pe geam. Plouă. Nu mă surprinde. Fix în mijlocul verii, singura zi ploioasă e cea-n care plec eu la drum. Dar nu e timp de comentarii, pentru că la ora 10.00 trebuie să fiu la Zărnești, unde are loc un training pentru GS TT 2017.

GS TT înseamnă o săptămână petrecută în natură, călare pe motocicletă, în inima Transilvaniei. Evenimentul a ajuns la a doua ediție, iar după poveștile de anul trecut mi-am zis că nu pot lipsi. Așadar, zis și făcut! Mi-am dus rapid motocicleta la revizia de 40.000 de km (45.000, mai exact), mi-am dat jos cutiile și am dotat-o cu anvelope dual sport. Am să merg pe Michelin Anakee Wild, fiind curios să văd cum se comportă. Anvelopele mixted sunt obligatorii la GS TT pentru că 50% din drumuri sunt neasfaltate. Nu vorbim despre enduro, ci despre drumuri forestiere, dar e suficient să ai o zi ploioasă ca să-ți strice distracția. Și se-anunță ploi.

Așadar, azi de la 10.00 la 14.00 are loc un training de off-road pe circuitul de Motocross de la Zărnești, după care toată lumea-și dă întâlnire la Dâmbul Morii. Azi e încălzirea, mâine incepe distracția.

Vom avea patru zile de trasee cu lungimi de 250-350 de km, jumătate off-road. Ne deplasăm după un track GPS pus la dispoziție de organizatori, în echipe de câte două motociclete. Se pleacă la 8.30-9.00 în fiecare dimineață, se ajunge… când se ajunge.

Bun, și-acum la drum! Ne-auzim pe site și pe pagina de Facebook, unde voi încerca să vă povestesc cât mai multe.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.