Ce să NU iei după tine când pleci într-o călătorie
23/03/2019
M-am dat cu “cea mai rapidă Vespa din toate timpurile”
25/03/2019

Aprilia RSV4 X: 225 cp și 165 de kg. Magnific

Este una dintre cele mai exclusiviste motociclete Aprilia de pe piață. Va fi construită în 10 exemplare, pentru a aniversa apariția lui RSV4 în 2009. Prețul: $39,000. 

Cu 225 de cai putere și 165 de kg este una dintre cele mai puternice și ușoare motociclete din lume. Dar nu-i vorba doar despre asta –  Aprilia RSV4X este pregătită pentru curse, de echipa Aprilia Racing, și are tehnologii ce provin din WSBK. 

De exemplu, vine cu o cutie de viteze unde N este sub prima treapta de viteză – Aprilia spune că-n felul ăsta schimbările 1-2 sunt mai rapide și nu apar erori – sistemul poartă numele Aprilia No Neutral și ar fi primul existent pe o motocicletă produsă în mai multe exemplare. 

De altfel, motorul este asamblat manual și preparat de Aprilia Racing, la fel ca toate motoarele de competiție. Evacuarea este Akrapovic cu elemente de carbon iar filtrul de aer este Sprintfilter, același folosit de Aprilia Racing in MotoGP. 

RSV4 X este derivat din RSV4 1100 factory. Masa de 165 de kg la gol vine datorită mai multor elemente ușoare, printre care se numără carenele din carbon și rezervorul ușor. Totodată, setările electronice principale sunt ajustate printr-o interfață push-button, ca la motoarele de curse.

Motocicleta are roți Marchesini din magneziu forjat și este echipată cu slick-uri Pirelli. Etrierele de frână sunt Brembo GP4-MS. 

Urmărește testul nostru cu noul S1000RR – pe circuitul Estoril

Motocicletele se rezervă online din a doua jumătate a lunii aprilie, de pe site-ul factoryworks.aprilia.com. Cumpărătorii își vor putea ridica personal motocicleta de la Aprilia Racing și vor avea parte de un tur exclusiv al departamentului de racing de la Noale.
Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.