Honda CRF 250 Rally. Mini-Dakar fun
18/03/2015
Evacuările zgomotoase chiar salvează vieți?
19/03/2015

Adrian Răduță și Top Cross TCS, contract pe 5 ani cu Yamaha Romania

Adrian Răduță, triplu campion European la motocross, va alerga în următorii 5 ani alături de Yamaha România și va avea suport direct din partea departamentului de curse Yamaha. 

Nu doar Adrian Răduță, ci și sportivii echipei Top Cross TCS, vor primi sprijin direct de la departamentul specializat în curse al Yamaha –  Yamaha Rinaldi Research & Development, aceeași structură care susține din punct de vedere tehnic piloții Yamaha care concurează în campionatele mondiale și europene.

„Aceasta este marca de motociclete cu care am debutat in motocross. Primele mele curse de motocross le-am alergat pe un YZ85 și am continuat sa alerg pe Yamaha pana in 2008“, își amintește Adrian Răduță. „Sunt încantat să o fac din nou, dar și de faptul că echipa Yamaha Romania a înțeles că motocrosul românesc merită susținut”, mai spune Yamaha

Crosserele Yamaha YZ450F si YZ250F, s-au dovedit a fi extrem de competitive la nivel mondial. In 2014, Yamaha a obtinut titlul de vice-campioana mondiala la motocross, gratie belgianului Jeremy Van Horebeek, iar modelele de clasa mica, YZ85 si YZ125 sunt recunoscute drept motociclete “scoala” pentru viitorii campioni.

“Vom beneficia ca echipa de un contact direct in Italia, o persoana careia ii putem pune intrebari si care ne va oferi feedback pentru rezolvarea diverselor situatii ce intervin in mod tipic in exploatarea unui motor la curse. Astfel, vom economisi timp si bani, eliminand secvente de incercare si eroare si este mare lucru sa ai asemenea sprijin la motocross”, mai spune Adrian Răduță.

“Ma bucur ca Adrian a revenit la prima sa dragoste, Yamaha si ma bucur pentru aceasta asociere de imagine intre un sportiv de talia sa si o marca de motociclete care, observam, s-a reinventat pe partea sportiva. Am incheiat un parteneriat pe termen lung, iar rezultatele vor aparea pentru ambele parti si, la fel de important, pentru riderii Yamaha din Romania.”, a declarat Ciprian Popescu, manager general Dual Motors.

Theodoros Papadopoulos, marketing manager Motodynamics SRL, importator oficial Yamaha in Romania a declarat: “Sa lucram cu Adrian Raduta a fost o alegere fireasca pentru compania noastra, in momentul in care ne-am hotarat sa ne implicam cat mai profund in motocrosul romanesc. Adrian a demonstrat ca este un adevarat campion si ca este preocupat sa formeze noi generatii de rideri prin intermediul scolii sale de motocross“.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.