Yamaha MT-09 2017 Test Ride. În cea mai bună formă
25/04/2017
BMW R nineT vs. KTM 1190 Adventure la Red Bull Romaniacs 2017
27/04/2017

2017 BMW R1200GS Off-Road Test. Nou vs. Vechi

BMW R1200GS a fost ușor modificat pentru 2017. Să fie, oare, mai bun decât prima variantă? Sau este doar un update vizual? Asta am încercat să aflăm într-un test comparativ. Și pentru acest material am apelat la un invitat special – Matei Albulescu – instructor BMW Motorrad, specialist în GS-uri. Matei organizează cursurile de perfecționare RideX (www.ridex.ro) și GS Transilvania Tour – o aventură off-road în România dedicată motocicletelor GS. 

Întâlnirea cu Matei fusese stabilită cu o săptămână înainte, într-o zi cu soare. Dar cum vremea de primăvară e cam imprevizibilă, iată-mă privind deznădăjduit prognoza. Maximă de 7 grade – ploaie. Cea mai friguroasă zi din aprilie. Îl sun pe Matei. “Cristi, dacă am stabilit să ieșim, ieșim. Toată lumea face teste pe soare.”

Iată-mă așadar, dimineața, la marginea orașului, cu încălzire în manșoane și echipament de vreme rece: 4 grade, vânt puternic și o ploaie ce bătea, cumva, lateral. Urma să avem o confruntare între BMW R1200GS 2017 și BMW R1200GS 2015, ambele încălțate cu anvelope dual sport (Continental TKC 80 și Heidenau K60 Scout).

Ce-a urmat poți vedea în filmul de mai jos sau direct pe YouTube. Fiind o coproducție PeMotoare – DriveMag Riders, am vorbit în engelză, dar am pregătit și subtitrări în limba română ce pot fi foarte ușor activate din setările YouTube.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.