Ghid moto de weekend. 31 mai – 1 iunie
29/05/2014
E stabilit: vom avea Motocross Cup în acest weekend
30/05/2014

10 lucruri pe care trebuie să le facă orice motociclist

Motociclismul înseamnă libertate, pasiune și o viață trăită așa cum trebuie. Iar ca să poți spune că ești un motociclist cu adevărat împlinit, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci și câteva locuri pe care trebuie să le vezi până nu ajungi la 70 de ani, văitându-te de reumatism.

  1. Du-te la la Faak Am See. Este cea mai mare întrunire moto din Europa și are loc în Austria, pe malul lacului Faaker See. Oricât v-am spune că e o întrunire impresionantă, tot o să rămâneți cu gura căscată când veți ajunge acolo.

   faak am see parade

   Parada de la Faak Am See. Foto: www.motorradfreunde.goettelborn.com

  2. Mergi, măcar o dată, la Isle of Man TT. Are loc pe Insula Man, aflată în Marea Irlandei, un fel de pământ sfânt al motociclismului. Prima cursă a avut loc în 1907, iar de atunci, la Isle of Man TT se strâng cei mai buni piloți din lume. Întrecerea are loc în fiecare an la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie. Adică la data redactării acestui articol. Sau măcar la o etapă MotoGP.
  3. Bea o bere „La Pirați“ în Vama Veche. Știi, acel bar de pe aleea care duce spre plajă unde, de fiecare dată, vezi motociclete aliniate și oameni căzuți „la datorie“. Pentru că acolo nu e VAMAIA. Update: la data redactării acestui articol, soarta barului se află într-o situație incertă, proprietarul încercând să strângă bani ca să se  poată muta într-un loc nou.

   la pirati

   La Pirați, Vama Veche. Fotografie preluată de pe pagina de Facebook La Pirați.

  4. Pleacă singur, cu motorul, cortul și sacul de dormit, unde vezi cu ochii. Fără GPS, fără mail fără, fără nevastă. Doar cu bani de benzină și gânduri de haiducie. Cine știe unde te duce drumul.
  5. Încearcă și alt tip de motocicletă. Chiar dacă ești sigur că strada ți se potrivește, ai putea fi surprins să vezi ce frumoasă e o tură adventure pe drumuri neasfaltate, prin sate uitate de lume.
  6. Mergi, măcar o dată, cu motorul pe timp de iarnă. Când la radio se aude „O, ce veste minunată“, îți pui o bască de Moș Crăciun pe creștetul căștii și bagi câteva zeci de km. Dacă nu-i zăpadă pe jos și afară nu-s -7 grade Celsius, nu e chiar așa de rău. Ai grijă la aderență și bea o țuică fiartă după ce-ai ajuns acasă.

   kulturide

   Lasă asfaltul și încearcă drumuri nebătute. Foto: kulturide.com

  7. Du-te, periodic, pe o șosea cu nume care-ncepe cu Trans: Transfăgărășan, Transbaiului, Transbucegi.
  8. Sex pe motocicletă. Nu neapărat în mers. Posesorii de Gold Wing sunt avantajați.
  9. Trebuie să știi că Buell nu e o firmă de frigidere, Giacomo Agostini nu e un fotbalist de la AC Milan, iar Massimo Tamburini nu e creator de modă. Puțină cultură moto nu strică niciodată.
  10. Citește PeMotoare.ro. Scuze, nu ne-am putut abține.

   balea

   Bâlea, la sfârșitul lunii octombrie.

Notă: Așteptăm completări.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.